Ruben Terlou volgt Chinezen in het buitenland in zijn nieuwste reisserie ‘De wereld van de Chinezen’

Documentairemaker, arts en fotograaf Ruben Terlou is te gast bij Op1 om te praten over zijn nieuwe serie ‘De wereld van de Chinezen’. Daarvoor reisde hij dit keer niet af naar China, maar is hij de wereld rondgetrokken om de Chinezen in andere landen te volgen. Hij ging onder meer naar landen als Kenia, Cambodja, Servië en de VS. Hoe heeft hij deze landen geselecteerd en wat is hem opgevallen tijdens zijn ontmoetingen met de Chinezen?

Enkele decennia geleden was China heel arm en veel minder ontwikkeld dan nu. De Chinezen hebben een bepaalde mentaliteit, een enorme drive en zijn heel toekomstgericht. “Ik denk dat Chinezen in het buitenland ook heel erg sterk verbonden blijven met hun cultuur.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek met Ruben Terlou terug

Vergelijkbare artikelen