Angela de Jong over de terugkeer van Big Brother

Big Brother is maandagavond veertien jaar na de laatste editie, terug op televisie in een vernieuwde versie. In een huis vol met camera’s en geen privacy strijden de deelnemers om een prijzenpot, die kan oplopen tot meer dan een honderdduizend euro. Bij Op1 liet televisierecensent van het AD, Angela de Jong, haar licht over dit grote televisieproject schijnen.

‘’Wat ik zag riep in de verste verte niet het Big Brother-gevoel op dat ik in 1999 had”, aldus De Jong. “Wat me vooral heel erg opviel: bij het oude Big Brother gingen die mensen tegelijk naar binnen. Die kwamen daar, zagen elkaar voor het eerst, moesten het huis verkennen en elkaar een beetje leren kennen. Dat was meteen al waar de  basis werd gelegd en dan kon je zelf meteen al een beetje invullen wat ze gingen doen.”

“Nu ging er één iemand naar binnen en die kreeg meteen al van the Big Brother (een stem achter de schermen) opdrachten die hij stiekem moest uitvoeren op het moment dat er andere mensen binnenkwamen. Er waren gelijk allerlei psychologen en seksuologen die alles duidden. Het werd zó ingevuld. Het was eerder Love Island of Temptation Island dan dat ik er het Big Brother-gevoel van kreeg. ”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek met Angela de Jong terug

Vergelijkbare artikelen