Henk Spaan en Hugo Borst over Diego Maradona

In het boek ‘Mijn Maradona’ brengen verschillende Nederlandse schrijvers een eerbetoon aan de vorige maand overleden Argentijnse voetballegende. In het boek zoeken de auteurs uit welke rol Maradona in hun leven heeft gespeeld. Bij  Op1 delen sportjournalisten Henk Spaan en Hugo Borst de mooiste verhalen van de eeuwige nummer tien.

Henk Spaan is mede-initiatiefnemer en Hugo Borst schreef mee aan een ode aan hun idool Diego Armando Maradona, die in november overleed. Henk Spaan: “Hij was zo verschrikkelijk veel beter dan iedereen die bij hem in de buurt liep. Ik kan het bijna niet beschrijven.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Hugo Borst erkent dat hij met terugwerkende kracht Lionel Messi een beetje begint te haten. “Vooral de laatste tijd doet hij mee aan de wandelvierdaagse. Hij loopt nog maar krap vijf kilometer per wedstrijd, dat hoort 11-12 kilometer te zijn. Messi en Maradona worden natuurlijk altijd met elkaar vergeleken, maar dat moet je niet eens doen. Messi mag die schoenveters niet vastmaken. Messi is gewoon een beetje een vervelend mannetje geworden, in vergelijking met Maradona, die zoveel meer was dan een voetballer. Net zoals Muhammad Ali meer was dan een bokser. Messi is gewoon een voetballer, een vervelende kruidenier.”

Kijk hier het volledige gesprek met Henk Spaan en Hugo Borst terug

Vergelijkbare artikelen