Diederik Ebbinge wil kloof tussen Randstad en provincie dichten met Oudejaarspromenade

Tussen kerst en oudjaar komt de NTR met twee speciale afleveringen van het satirische Oudejaarspromenade. Diederik Ebbinge, Eva Crutzen, Henry van Loon en Ton Kas loodsen Nederland in een verbindend tweeluik naar het einde van een bijzonder 2020. 

“We gaan live vanaf de grachtengordel”, vertelt Ebbinge. “We maken twee verschillende afleveringen voor hoog- en laagopgeleiden en de bedoelingen is eigenlijk dat we de kloof in het land tussen die provincie en de Randstad dichten. Dat komt bij mij voort uit de start van de eerste lockdown, toen er zoveel saamhorigheid was en we in alles geloofden, alles zou anders worden, nature was healing en iedereen was lief voor elkaar. In een paar maanden tijd bleef daar helemaal niets van over, sterker nog: ongeveer het tegenovergestelde. Dan voel je die kloof heel erg en daarom willen we nu, door deze twee afleveringen te maken, weer die kloof dichten, zodat we vanaf 1 januari als één land verder kunnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek met Diederik Ebbinge terug

Vergelijkbare artikelen