Sjaak de Gouw en Marjolein van Egmond over de eerste coronavaccinaties in Nederland

Eindelijk mogen we de mouwen opstropen: het begin van de coronavaccinaties is in zicht. Een lichtpuntje waar Nederland al tijden naar snakt. Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid van de GGD, legt uit hoe ze het gaan aanpakken. En wanneer kunnen we dan weer terug naar normaal? Dat weet immunoloog Marjolein van Egmond. 

Volgens Van Egmond moeten we onszelf niet vergelijken met landen die eerder zijn begonnen met vaccineren: “Vaccineren is een kwestie van vertrouwen: zorgvuldigheid is belangrijker dan snelheid. Vaccins gaan ook niks veranderen aan de tweede golf, maar ze kunnen wel een derde voorkomen.”

Sjaak de Gouw: “We zijn bezig met anderhalf procent van de bevolking te vaccineren. De andere 98,5 procent moet nog. Bij alle vaccines die er komen zijn we er klaar voor en beginnen we precies zo als de andere landen en precies even snel. Dus dat betekent dat we een vaccinatiekalender krijgen, die precies gelijkt loopt met alle anderen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen