Gerrit van der Burg over de bedreiging en intimidatie van OMT-leden

Meerdere leden van het OMT zijn de afgelopen tijd bedreigd. Ze kregen bezoek aan huis en brieven met intimiderende teksten. Ook politici, leraren en journalisten hadden het afgelopen jaar te maken met bedreiging en intimidatie. De hoogste baas van het OM, Gerrit van der Burg, maakt zich ernstige zorgen om deze ontwikkeling. 

Politici en journalisten worden vaker bedreigd. Pieter Omtzigt: “Vooral de camera’s zijn bedreigend. Je weet dat alles wat je doet wordt gefilmd, ook bij deze nare vragen.” Gerrit van der Burg: “Je mag kritisch zijn, maar niet iemand in het publieke domein belemmeren in zijn werk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek met Gerrit van der Burg terug

Vergelijkbare artikelen