Minister Slob en docent Kim van Strien over de gevolgen van de lockdown voor het onderwijs

Arie Slob, minister van Onderwijs, moest maandag accepteren wat hij nou juist NIET wilde: de scholen gaan sluiten. Bij Op1 legde hij uit waarom hij toch is gezwicht. Docent Kim van Strien schoof aan over de gevolgen voor leerlingen en docenten.

Minister Arie Slob legt uit waarom scholen nu wel dicht moeten: “Het is noodzakelijk om met een groter pakket te komen, waar nu ook onderwijs bijhoort, om de vervoersbewegingen en contacten ingrijpend terug te dringen. Als we dat niet doen zijn de gevolgen niet te overzien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Volgens Kim van Strien (AOb) heeft de sluiting van de scholen veel gevolgen voor leerlingen.“Dat heeft voor sommige kinderen veel impact. Zeker voor kinderen die geen veilige plek hebben. Zij hebben nu al een achterstand en ik ben wel bang dat die verder op gaat lopen de komende weken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Arie Slob en Kim van Strien hier terug.

Vergelijkbare artikelen