Marjolein van Egmond en Eppo van Nispen over vaccineren en de oplopende besmettingscijfers

Bij het RIVM kwamen vrijdag bijna 9000 positieve coronatest binnen. Ook blijkt een vaccin (SANOVI/NGSK) waarvan Nederland er 12 miljoen heeft ingekocht onvoldoende te werken, waardoor meer onderzoek nodig is. Hoe beperkt wordt onze kerst? Daarover schuift immunoloog Marjolein van Egmond aan bij Op1. Ook start de regering vanaf volgende week met een voorlichtingscampagne over het vaccineren. Maar hoe ging dat vroeger eigenlijk? Eppo van Nispen, directeur van Beeld en Geluid in Hilversum, dook in zijn beeldarchief en laat zien dat vaccinatie-angst van alle tijden is.

Volgens Marjolein van Egmond heeft de vertraging van het vaccin SANOVI/NGSK geen invloed op de deadline van begin januari. “Het is een ander vaccin, de vaccins voor januari zijn al afgerond. Daarbij is dit precies de reden dat Nederland heeft ingezet op meerdere vaccins.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Marjolein van Egmond en Eppo van Nispen hier terug.

Vergelijkbare artikelen