Joris Bijdendijk en Yvette van Boven over de kerst-kookbladen van dit jaar

Er komen geen versoepelingen van de coronamaatregelen met kerst. Dit jaar dus een kerstdiner in kleine groepen. Ook de horeca blijft dicht, maar dat betekent niet dat er geen uitgebreid diner op tafel gezet kan worden: de supermarkten draaien recordomzetten. Met gelikte kerstmagazines en kerstcommercials bepalen grote supermarktketens vaak, zonder dat wij het doorhebben, wat er op ons bord terecht komt. Hoe dragen zij deze verantwoordelijkheid? En wat zijn de kerstdinertrends van dit jaar? Daarover praten chef-kok Joris Bijdendijk en kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven bij Op1.

Supermarkten weten precies waar we op klikken en wat er in ons mandje ligt. En dát zetten ze in de kerstmagazines. Yvette van Boven: “Maar wat ik een gemiste kans vind, is dat een supermarkt mensen best een beetje mag opvoeden: iets nieuws bieden en ze op een ander been zetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Joris Bijdendijk en Yvette van Boven hier terug.

Vergelijkbare artikelen