Wolter Kroes, Rogier Greebe en Jan & Marietje Koolen brengen een ode aan de wintersport

Wintersportliefhebbers Wolter Kroes, Rogier Greebe en Jan en Marietje Koolen brengen een ode aan de wintersport. Zij kunnen deze kerstvakantie niet de pistes op, maar kunnen niet wachten tot ze eindelijk weer mogen. Bij Op1 delen ze met ons hun liefde – soms letterlijk – voor de wintersport.

MAX Ombudsman Jeanine Janssen weet wat je kunt doen als je je wintervakantie al lang geboekt hebt, maar deze kerst toch niet weg kan. Ze vertelt ook wat er nog wel mogelijk is in de vakantiebranche. “Er kan alleen in Zwitserland geskied worden, maar in Oostenrijk mogen alleen de Oostenrijkers zelf de pistes op. “Het lijkt op een gegeven moment een eerste levensbehoefte van mensen, die vakanties, want het komt maar steeds terug. Maar het blijft natuurlijk uiteindelijk voor een consument toch gewoon een luxeprobleem,” benadrukt Janssen.

Maar voor doorgewinterde wintersportfanaten is het een hard gelach. Daarom wordt aan tafel toch even lekker gemijmerd over meters dikke sneeuw en bomvolle après skikroegen. Wintersportliefhebbers Jan en Marietje Koolen hebben elkaar zelfs ontmoet tijdens wintersport, in zo’n gezellige skihut. Jan: “Ik zag haar staan, zij stond in mijn wijk en ik moest haar drankjes brengen.”

Voor Wolter Kroes heeft de wintersport zijn carrière ook veel gebracht. “Ik doe al jaren een promotietour, want we zijn erachter gekomen als je daar optreedt, je heel veel boekingen krijgt in Nederland. Al 25 jaar kom ik in Westendorf, je wilt niet weten wat daar gebeurt elk jaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen