Ernst Kuipers: ‘Meld je aan voor onderzoek naar bloedplasma in strijd tegen coronavirus’

Versoepelingen blijven uit en het kabinet wil eerst het zorgpersoneel vaccineren en daarna pas ouderen. Dinsdagavond reageert Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, op de besluiten van het kabinet aangekondigd in de persconferentie.

De wereld snakt naar een uitweg en de coronavaccins lijken nu dan toch echt in aantocht. Maar Kuipers waakt ervoor dat we ons gaan blindstaren. “We wachten er allemaal op, maar  we moeten misschien ondertussen niet vergeten om te blijven zoeken naar andere oplossingen. Momenteel wordt in een grote studie in een heleboel Nederlandse ziekenhuizen onderzocht of je mensen die het meest at risk zijn om ernstig ziek te worden als ze positief testen, kunt beschermen met antistoffen van patiënten die het eerder gehad hebben, oftewel met plasma. Mensen van 70 jaar en ouder die positief testen of mensen van 50 jaar en ouder met onderliggende ziekten, kunnen zich aanmelden via: www.cov-early.nl

Kijk hier het volledige gesprek met Joost Vullings, Ingrid Thijssen en Ernst Kuipers terug

Vergelijkbare artikelen