Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen leerde zijn stad vooral in lockdown kennen

Jan van Zanen werd deze zomer burgemeester van Den Haag en leerde zijn stad vooral in lockdown kennen. Hij zag bewoners die er voor elkaar zijn in deze moeilijke tijd, maar ook illegale feestjes en overvolle winkelstraten. En nu staat de decembermaand voor de deur. Bij Op1 vertelt Jan van Zanen hoe hij de boel bij elkaar houdt in de maand met doorgaans vuurwerk en vreugdevuren.

Student Julien Paul Jukema zet zich met het initiatief Nederland Bedankt in voor mensen die zich de afgelopen maanden op een bijzondere manier hebben ingezet voor de maatschappij. Het levert een prachtig boek op vol mooie verhalen die deze crisis óók vertelt moeten worden. Burgemeester Van Zanen leverde een bijdrage aan het boek en noemt dit het positieve bijeffect van corona.

Van Zanen praat in de uitzending uiteraard ook over het verbod op vreugdevuren en het vuurwerkverbod, dat vanzelfsprekend ook in zijn Den Haag geldt. “Ik zou het heel dom en onverstandig vinden als mensen alsnog vuurwerk gaan afsteken. Corona is balen, maar ik vraag het voor de zorg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het gesprek hier terug

 

Vergelijkbare artikelen