Willeke Alberti, Marjan Berk en Vera van Brakel over waardig ouder worden

Om onze ouderen meer op waarde te schatten heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Waardig ouder worden’ in het leven geroepen. Hard nodig, want ondanks hun betrokkenheid worstelen we in Nederland nog vaak met vooroordelen over ouderdom. Daarover praten we met het boegbeeld van de campagne Willeke Alberti, vlogger Vera van Brakel en schrijfster en columniste Marjan Berk, die allemaal op hun eigen manier nog midden in het leven staan.

Door de coronapandemie werden ouderen opeens gezien als een grote groep kwetsbare mensen. Ouderen werden zelfs afgeschilderd als ‘dor hout’. Marjan Berk vond het ‘schandelijk woordgebruik’. “Ik ben ook hartstikke uitgedroogd, je moet geen lucifer bij me houden, ik ontvlam!”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk hier het hele gesprek met Willeke Alberti, Marjan Berk en Vera van Brakel terug.

Vergelijkbare artikelen