Ton den Boon verzamelde de woorden van 2020 met héél veel corona

Viruswappie, blokjesverjaardag of hoestschaamte? Slechts drie kanshebbers op de shortlist voor de uitverkiezing van het Woord van het Jaar 2020 van woordenboekenuitgever Van Dale. De coronapandemie veranderde niet alleen ons leven drastisch, maar ook onze taal. Het Nederlands kreeg er de afgelopen maanden honderden nieuwe woorden bij. We praten erover bij Op1 met Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke van Dale.

Stemmen op het Woord van het Jaar 2020 kan hier!

Ton den Boon, van de Dikke van Dale, verzamelde de woorden van 2020. Volgens hem is premier Rutte een taalvernieuwer in deze coronacrisis. “Rutte wist op het juiste moment de juiste metaforen te gebruiken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk hier het hele gesprek met Ton de Boon terug. 

Vergelijkbare artikelen