De 15-jarige Stefan van der Bie redde het leven van zijn schoolgenootje: “Ik dacht alleen maar, dit is mijn plicht”

Toen een schoolgenootje van Stefan van der Bie vorige maand een hartstilstand kreeg, twijfelde de 15-jarige vmbo’er geen moment en besloot in de praktijk te brengen wat hij had geleerd: reanimeren. Samen met de ambulancemedewerkers Lawrence Smit en Kees Quak redde hij zo het leven van zijn medescholier. Donderdag werd hij daarom in het zonnetje gezet op zijn school, het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Stefan zit nu nog bij de jeugdbrandweer, maar weet al wat hij later wil worden: ambulancechauffeur, net als zijn moeder Astrid, die ook te gast is. Bij Op1 vertelde hij over zijn heldendaad.

Toen Stefan hoorde dat een medescholier van haar stoel was gevallen, schoot hij de ambulancemedewerkers meteen te hulp. Samen met hen redde hij haar leven. “Ik dacht alleen maar, dit is mijn plicht. Ik wist hoe ik moest reanimeren, dus ik twijfelde geen moment.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Stefan van der Bie hier terug.

Vergelijkbare artikelen