Arendo Joustra, Marieke Smits en FvD-stemmers over de chaos bij Forum voor Democratie

De soap bij Forum voor Democratie gaat maar door en door. Politiek journalist Marieke Smits en hoofdredacteur van Elsevier Arendo Joustra duiden te situatie. FvD-stemmers Karel, Nikolai en Melvin houden hun hart vast voor de toekomst van hun partij.

Op donderdagavond besloten partijprominenten Annabel Nanninga, Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek uit de partij te stappen. Secretaris Astrid de Groot is uit het bestuur gestapt en in Overijssel zijn vier van de vijf Statenleden afgesplitst van Forum voor Democratie. Volgens politiek redacteur Marieke Smits is het nieuws bij Forum voor Democratie moeilijk bij te houden. ”Iedere keer als je denkt te weten hoe het zit, dan verandert het weer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De partij in handen
Hoofdredacteur van Elsevier Arendo Joustra denkt dat Baudet de partij weer terug in handen heeft. ”Bij een ouderwetse staatsgreep moet je het televisie- of radiostation in handen hebben. Baudet heeft dat nu met de sociale media kanalen van Forum, het moderne radiostation. De opposanten zijn weggegaan, dus hij kan weer de baas zijn. Je kan zeggen dat hij de partij nu weer in handen heeft.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Emotionele Thierry Baudet
Bij Goedemorgen Nederland zat donderdagochtend een emotionele Thierry Baudet. Hij wordt in de uitzending live geconfronteerd met een telefoongesprek waarin Eva Vlaardingerbroek laat weten de kant van het bestuur te kiezen. Naast dat zij lang met Baudet heeft samengewerkt, hebben zij ook een liefdesrelatie gehad. Marieke Smits: ”Hij is heel emotioneel en ik geloof die emotie ook wel. Hij ziet zijn partij in drie dagen in duigen vallen. Al zijn de kaarten negen uur later weer anders geschud.”

”Ik denk dat nog best wel veel leden achter Thierry Baudet staan. Ik denk dat een deel van de achterban van Forum deze gebeurtenissen opzij kan schuiven”, zegt politiek redacteur Marieke Smits. Voormalig FvD-stemmers in de studio van Op1 zijn het daar niet mee eens. Karel Fiseler: ”Ik vind dat als hij staatsman wil zijn en eigenlijk zelfs premier, daarvan denk ik nu dat hij totaal niet geschikt voor is. Dan had hij deze problemen allang kunnen tackelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

“We hebben het alweer gauw over twee kampen: team Thierry baudet en team Bestuur, maar eigenlijk wordt het belangrijkste vergeten en dat is team De Kiezer”, zegt FvD-stemmer Melvin Bloemendaal. ”Juist in deze tijd van crisis moet je solidair met elkaar zijn. Nu is dit intern gerommel, dat extern gerommel is geworden alleen maar afbraak voor de partij”, aldus Bloemendaal.

Bekijk hier het hele gesprek met Arendo Joustra, Marieke Smits en FvD-stemmers terug. 

Vergelijkbare artikelen