Joost Vullings, Harm Ede Botje en Sonny Spek over het vertrek van Thierry Baudet als lijsttrekker bij Forum voor Democratie

Thierry Baudet trekt zich terug als leider van Forum voor Democratie en wil ook geen lijsttrekker meer zijn voor de verkiezingen in maart. Schrijver van het boek ‘’Mijn meningen zijn feiten’’ Harm Ede Botje en politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings en voormalig lid van de FvD jongerenafdeling Sonny Spek bespreken de laatste ontwikkelingen.

Aanleiding voor alle onrust zijn de uitgelekte appjes van jongeren van de partij. Daarin laten leden zich homofoob en antisemitisch uit. In Tiel is nu afgesproken dat er voorlopig een duidelijke knip gemaakt wordt tussen de partij en de jongerenorganisatie.

Joost Vullings vraag zich af waar we precies naar kijken als hij over het filmpje praat waarin Baudet afstand neemt van de nummer één positie bij Forum voor Democratie: “Hij neemt verantwoordelijkheid voor iets, maar hij vindt het wel onzin waarvoor hij beschuldigd wordt. Toch neemt hij verantwoordelijkheid en zegt dat hij weg is als lijsttrekker, maar vervolgens blijft hij wel in de Tweede Kamer en nog belangrijker, hij blijft wel lijstduwer. Als hij genoeg voorkeursstemmen krijgt en hij wil weer in de Kamer zitten, is hij niet van het politieke toneel verdwenen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Journalist Harm Ede Botje zorgde met zijn publicaties mede voor het aftreden van Thierry Baudet als lijsttrekker van Forum voor Democratie. Hem verbaast dit alles niets. “Thierry Baudet is iemand die heel erg heeft gestreden in zijn leven om zijn eigen huis te bouwen, een tijdje is dat goed gegaan, maar nu hebben de mensen met wie hij in dat huis zit tegen hem gezegd: je maakt er een zooitje van en dit kan niet langer meer. Daar is hij dus boos over, hij wordt in zijn eigen nest geraakt. Dat is een beetje ‘the story of his life.’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voormalig lid van de FvD-jongerenafdeling Sonny Spek praat over het besluit van Baudet om zich terug te trekken als lijsttrekker: “We moeten nu niet gaan doen alsof hij in 2017 geen goed verhaal had voor veel Nederlanders. Ik vind dat andere politieke partijen in Nederland zich dat wel echt mogen aanrekenen. We hebben het nu weer over Baudet, zijn gevolg en dat er heel veel onrust is, maar het échte verhaal is dat er heel veel Nederlanders gewoon weer in de steek worden gelaten. Die dachten dat ze eindelijk ergens een politiek huis konden vinden, en dat het gewoon wéér niet lukt. Dat vind ik persoonlijk het ergste verhaal.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek met Joost Vullings, Harm Ede Botje en Sonny Spek terug

 

 

 

Vergelijkbare artikelen