Arts-microbioloog Jean-Luc Murk en gezondheidseconoom Xander Koolman over de hoge besmettingsaantallen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is toegenomen. Volgens voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers zijn het aantal coronabesmettingen nog veel te hoog om aan versoepelingen te denken. Ook voor Rutte reden tot zorgen. Ondertussen zeggen verschillende landen in december al te gaan vaccineren. Wanneer zijn wij aan de beurt? We bespreken het met arts-microbioloog Jean-Luc Murk en gezondheidseconoom Xander Koolman.

Ook vertelt docent economie op het Rythovius College in Eersel Ton van Haperen over de besmettingen op zijn school: “Ik denk dat tien procent van het docentenkorps bij ons inmiddels corona gehad heeft. Als je les geeft kun je maar één ding doen en dat is het gedachtengoed van Willem Engel omarmen, want je moet dus niet aan het virus denken. Je zit daar met 32 kinderen en that’s it. Het is gewoon hetzelfde als vorig jaar, als voor corona. Het maakt helemaal geen klap uit. Qua onderwijs zijn wij leraren enorm in de steek gelaten. Dat is voor mij een groot schandaal.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vaccin

Gezondheidseconoom Xander Koolman praat over de voorbereidingen met de vaccins in Nederland. “Uiteindelijk kan ik me voorstellen dat een goed georganiseerde start die iets later tot stand komt verdedigbaar is. Tegelijkertijd levert elke dag dat we langer wachten, miljoenen aan schade op.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jean-Luc Murk, Xander Koolman en Ton van Haperen terug

Vergelijkbare artikelen