Wat is de magie van de Amerikaanse cultschilder Bob Ross?

Schilder- en tv-persoonlijkheid Bob Ross overleed al in 1995, maar is niet kapot te krijgen; hij wordt elke keer opnieuw ontdekt. Wereldwijd zijn er miljoenen fans die zijn schilderkunst nabootsen. Zijn instructiefilmpjes blijven daarmee een ongekende hit. Nu is er voor het eerst een tentoonstelling met zijn werk te bewonderen in Museum MORE in Gorssel. Museumdirecteur Ype Koopmans schuift aan om erover te vertellen. En ondernemer Luuc Elzinga, groot fan en bovendien eigenaar van twee echte Bob Ross-schilderijen!

Ook praten we met Bob Ross-docente Riek van de Bor en één van haar studenten, Bertine van der Zee. Paul de Leeuw wilde dat ook wel eens meemaken, zo’n Bob Ross-les. Dus trok hij de stoute schoenen aan en ging op cursus bij Riek. De opdracht: schilder een Bob Ross schilderij na. Paul moest een berglandschap met dennenbomen maken, een typisch Bob Ross tafereel dus. Dit is hoe het de hem afging:

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Bob Ross terug

 

 

Vergelijkbare artikelen