Voorzitter van het College ter beoordeling van Geneesmiddelen Ton de Boer over vaccineren tegen corona

Ouderen en kwetsbaren worden als eerste gevaccineerd als het aan de gezondheidsraad ligt. Bij Op1 bespreken we dit advies met voorzitter van het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) Ton de Boer. Hoe gaat de samenleving er straks uitzien en mag je bijvoorbeeld geweigerd worden als je niet bent ingeënt?

Er is een enquête uitgekomen van onder meer de TU Delft over de vaccinatiebereidheid, waaruit blijkt dat 80 procent van het zorgpersoneel zegt: we nemen het niet meteen in de eerste ronde. Maar 8 procent is bereid het vaccin meteen te nemen. Ton de Boer daarover: “Ik hoop dat zij wachten op een goede beoordeling. Het is onze taak om de informatie zo goed mogelijk beschikbaar te stellen, zodat je precies weet wat de gegevens waren zodat je zelf een oordeel kan vormen, dus ik snap terughoudendheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Ton de Boer terug

Vergelijkbare artikelen