Esther Ouwehand over het belang van klimaatbescherming en innovatie: “Op een dode aarde heb je geen enkel verdienmodel”

Geen dierentuinen, geen jacht, de bio-industrie opheffen, driekwart minder veeteelt en dus het dier op 1. Dat zijn de speerpunten van de Partij voor de Dieren in het nieuwe verkiezingsprogramma. Met dit verkiezingsprogramma – dat opnieuw ‘Plan B’ heet – gaat Esther Ouwehand, voor het eerst als lijsttrekker van de partij, voor zoveel mogelijk stemmen. Bij Op1 vertelt ze waarom het radicaal anders moet in Nederland.

Er is maar één planeet en innovatie is de komende jaren erg belangrijk. “De Partij voor de Dieren is een voorloper geweest als het op klimaat- en natuurbescherming aankomt, zonder dat we een regeringspartij zijn geweest. Andere partijen zoals het CDA hebben onze standpunten overgenomen door onze functie als aanjagers en dat is precies de bedoeling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Volgens Ouwehand is er geen enkel verdienmodel dat werkt op een dode aarde. “We moeten kiezen voor een economie die past bij de draagkracht van de aarde. Het is veel beter om nú te investeren in de planeet en klimaatbescherming, dan een beetje te blijven aanmodderen en uitkomen op een klimaatcrisis die veel meer geld gaat kosten.”

Ook voor de jongere generatie is het belangrijk dat we nu investeren in milieubescherming en innovatie. “We kunnen niet tegen jongeren zeggen: dit is de economische schade van de coronacrisis, we hebben ook het klimaatprobleem niet opgelost en jullie kunnen geen woning vinden want door de landbouwgrond hebben we geen huizen kunnen bouwen, succes ermee! Voor jongeren is het zaak dat de overheid met alle uitgaven die ze nu doen ook bedenkt: waar zadelen we de jongere generatie mee op?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Esther Ouwehand hier terug.

 

Vergelijkbare artikelen