Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger heeft een plan om de samenleving weer op te starten

Voor de derde dag op rij zijn de coronabesmettingen weer gestegen. Oud-arts en zorgondernemer Erik-Jan Vlieger heeft een plan bedacht om de samenleving tóch weer op te starten. Vrijdagavond bij Op1 vertelt Erik-Jan Vlieger hoe we volgens hem de coronabesmettingen onder controle kunnen houden en tegelijkertijd leuk kunnen leven.

Vrijdag kwam staatssecretaris Mona Keijzer met een plan om bij verschillende evenementenlocaties te gaan testen met publiek. Erik-Jan Vlieger: ”Het is natuurlijk altijd goed, als we dingen gaan doen om te kijken of zaken eerder open kunnen. Niemand wil wat we nu doen in Nederland lang volhouden. Nadeel is dat zij die testen alleen wil doen als aantal besmettingen heel laag ligt en daar lijkt het voorlopig niet op.”

Erik-Jan Vlieger: ‘’Nu zijn supermarkten hartstikke druk. Kunnen we geen veilige zones creëren? Studenten zouden ook gewoon weer naar de Universiteit moeten kunnen. Kwetsbare mensen – en dat zijn vooral ouderen – niet lopen de grote risico’s. Voor jonge mensen is corona echt niet gevaarlijk. Ons plan is het om veilige plekken te creëren voor kwetsbare mensen. Bijvoorbeeld door voor hen aparte tijdszones in supermarkten te creëren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk hier het hele gesprek met Erik-Jan Vlieger terug. 

Vergelijkbare artikelen