Volgens psychiater Damiaan Denys gaan we te snel naar de psycholoog als het even tegenzit

We zijn gelukkiger dan ooit, maar tegelijk ook depressiever dan ooit. Vier op de tien mensen lijdt in hun leven aan een psychische stoornis en in Nederland ondergaan jaarlijks een miljoen mensen een behandeling voor psychische klachten. Brengt welvaart meer ongeluk? Psychiater Damiaan Denys legt deze paradox uit in zijn nieuwe boek ‘Het tekort van het teveel’. Damiaan Denys schuift aan bij Op1.

Damiaan Denys: ”Op het moment dat we psychisch lijden, gaan we heel snel een ziekte zoeken om dat te legitimeren. Dus we zetten heel snel de stap naar een stoornis om te zeggen: ik faal niet, ik faal omdat ik een stoornis heb. De essentie van geluk is dat het je pakt op het moment dat je het niet verwacht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk het hele gesprek met Damiaan Denys hier terug. 

Vergelijkbare artikelen