CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg pleit voor het strafbaar stellen van het verheerlijken van terroristisch geweld

Wat is een passende reactie op jihadistische aanslagen op Europese bodem? Dat was onderwerp van debat in de Tweede Kamer vandaag naar aanleiding van de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg pleit voor strafbaar stellen van het verheerlijken van terroristisch geweld. Tijdens het debat haalde ze keihard uit naar Farid Azarkan van DENK, die de initiatiefnemers van een omstreden petitie verdedigde.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg over haar botsing met Farid Azarkan: “Hij ging maar door en op zo’n vermoorde onschuld-toon. Daar was ik echt ontdaan van. Wat ik belangrijk vind is dat we die radicalisering écht serieus nemen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk hier het hele gesprek met Madeleine van Toorenburg terug. 

Vergelijkbare artikelen