Arnon Grunberg: ‘Je moet je tegenstander nooit vernederen, dat wekt alleen maar rancune’

Schrijver en inwoner van New York, Arnon Grunberg, vertelt over de gevolgen voor Amerika na het verlies van Donald Trump, de man die de schrijver verleidde om Amerikaan te worden. Wat gaat er veranderen in Amerika nu Joe Biden de nieuwe president wordt?

Voor Joe Biden is na zijn overwinning de grote vraag hoe hij het land weer moet gaat verenigen. Donald Trump heeft volgens Grunberg mensen vooral uit elkaar gedreven, want hij wilde het land ook niet verbinden. Dat begon al tijdens zijn verkiezingsstrijd met Hillary Clinton. “Op het moment dat je andere mensen in je eigen land zo gaat behandelen, ondergraaf je alleen maar de functie van de staat, namelijk allereerst om burgeroorlog te voorkomen. Dat is zo’n belangrijke functie en dat heeft Biden goed begrepen,” zegt Arnon Grunberg.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen