Historicus Herman Pleij over het vierde seizoen van ‘The Crown’

Het is één van de duurste series ooit gemaakt en naar weinig series wordt dan ook zo reikhalzend uitgekeken: het vierde seizoen van de succesvolle serie ‘The Crown’ is bijna uit. De cast van formidabele acteurs bevat oude én nieuwe gezichten, met natuurlijk de gevierde actrice Olivia Colman in de rol van Koningin Elizabeth II. We krijgen dit seizoen eindelijk niemand minder dan wijlen Lady Di te zien. Het mislukte huwelijk tussen prins Charles en de iconische prinses Diana speelt een belangrijke rol in het vervolg. Historicus Herman Pleij is fan van het eerste uur en mocht de serie alvast bekijken.

In het nieuwe seizoen van The Crown staat ook Margaret Thatcher in de spotlights. Hoe was de verhouding tussen haar en Queen Elizabeth? Herman Pleij vertelt bij Op1 hoe zij met elkaar omgingen: “Je zou zeggen dat ze het goed met elkaar konden vinden, maar ze waren juist tegenpolen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk hier het hele gesprek met Herman Pleij terug. 

Vergelijkbare artikelen