Jeroen Pauw over ‘Pauw komt binnen’: “Ik vind het fijn om echte mensen te spreken, die niet aan de talkshowtafel konden komen”

Jeroen Pauw vertelde bij Op1 over zijn nieuwe rondtrekkende talkshow die zondagavond van start gaat. In zijn nieuwe programma spreekt Jeroen met mensen die normaal niet naar de studio kunnen of willen komen, terwijl zij wel onderwerp van gesprek zijn. ‘Pauw komt binnen’ bezoekt onder meer een tbs-kliniek, een verpleeghuis en aankomende zondag het Radboud UMC in Nijmegen. Daar gaat hij in gesprek met artsen en verpleegkundigen over de grote impact van corona op de zorg. 

Jeroen nam afscheid van de wereld van de talkshow in een heel tragisch, maar bijzonder nieuwsjaar. “In de laatste uitzending vroeg ik aan Mark Rutte of hij nog een keer premier wilde worden. Hij zei toen dat hij eerst wilde bekijken wat er het komende half jaar ging gebeuren, waarop ik antwoordde: er zal toch niet zo veel gebeuren? Daar zat ik mis.” Door de corona-uitbraak kwam Pauw dan ook af en toe terug bij Op1, om voor de laatste keer aan de talkshowtafel een podium te bieden dat van groot belang is voor zorgmedewerkers, virologen, politici en anderen die een belangrijke rol spelen in het bestrijden van het coronavirus.

In zijn nieuwe programma spreekt hij deze mensen ook, maar dan daar waar hun echte leven zich afspeelt. Jeroen Pauw komt met zijn nieuwe programma op plekken waar hij voorheen nooit kwam. “Ik ga naar echte mensen. Ik vind het fijn om die mensen waarover het altijd ging nog te spreken, ook zij die niet aan tafel konden of wilden komen in mijn programma. Die mensen wil ik bereiken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Normaal kwamen de gasten bij Jeroen op bezoek, maar nu gaat hij zelf naar hen toe. “Het is heel anders, omdat mensen die te ziek zijn bijvoorbeeld niet aan een talkshowtafel kunnen komen. Ook de sfeer is heel anders als je echt op die locaties komt. Aan een talkshowtafel moeten ook lichtere onderwerpen besproken worden, maar in verzorgingstehuizen of tbs-klinieken is die lichtheid er soms niet.”

Jeroen kwam voor zijn nieuwe programma binnen bij een verzorgingstehuis. Wat hij daar zag, raakte hem meer dan wat hij aan zijn talkshowtafel hoorde. “Als je daar binnen stapt, dan komt het allemaal veel dichterbij. Maar je ziet ook de positieve kanten, dat het ook leuk kan zijn.”

Aanstaande zondagavond is de eerste aflevering van ‘Pauw komt binnen’ te zien om 22:20 op NPO1.

Kijk het hele gesprek met Jeroen Pauw hier terug.

Vergelijkbare artikelen