Beatrice de Graaf en Ahmed Marcouch over de nieuwe golf van jihadistisch geïnspireerd terrorisme in Europa

Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf en Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, praten over de nieuwe golf van jihadistisch geïnspireerd terrorisme in Europa. Na de aanslagen in Frankrijk werd ook Wenen maandagavond getroffen.

Volgens Beatrice de Graaf willen terroristen verdeeldheid zaaien in Europa. Burgemeester Marcouch vindt dat moslims moeten opstaan tegen de nieuwe golf van jihadistisch terreur. “Het gaat ook om het weerspreken van deze opvattingen en daden. Anders wordt de drempel voor potentiële daders lager.” Volgens Marcouch is het ook heel belangrijk dat de islamitische gemeenschappen worden betrokken bij de oplossing en niet dat ze er alleen op worden aangesproken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen