Freek de Jonge speelt voor het eerst sinds 1986 weer een hoofdrol in een speelfilm

Freek de Jonge speelt de hoofdrol in de film De Vogelwachter van regisseur Threes Anna. De film volgt een naamloze man die op een verlaten eiland de vogelstand bijhoudt voor een onderzoekscentrum. Na bijna 50 jaar in volstrekte afzondering, wordt plots zijn post opgeheven. Het is voor het eerst sinds 1986 dat Freek weer een hoofdrol in een film speelt. Heeft hij veel van zichzelf in de rol kunnen stoppen, wat is de boodschap van de film en hoe gevaarlijk was het om zijn eigen stunts te doen?

Freek de Jonge vertelt over de film De Vogelwachter, waarin hij de hoofdrol speelt. Waar gaat de film over? “Hoe kun je als mens bestaan zonder andere mensen, hoe kun je je plaats vinden in de natuur. Dat is vooral een nederige plaats.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Freek de Jonge hier terug.

Vergelijkbare artikelen