Speciale uitzending Op1: ‘Hoe Trump zijn wij?’

Met Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Op1 komt komt vanavond (1 november) met een extra uitzending, gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Het thema van de special is ‘Hoe Trump zijn wij?’ Aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Donald Trump onze samenleving heeft veranderd. De speciale Op1 begint vanavond om 22:10 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Met econome Marike Stellinga wordt besproken hoe vier jaar Trump de Nederlandse economie én de wereldeconomie heeft beïnvloed. Televisiepresentator en ondernemer Jan van den Bosch belicht de veranderingen in gelovige gemeenschappen. Schrijver Bas Heijne legt uit dat de opstelling van Trump een van de oorzaken is van de anti-coronademonstraties op Het Plein in Den Haag, omdat Trump de traditionele macht effectief ter discussie stelt. De ingrijpende veranderingen in hoe er wordt gekeken naar media en de introductie van de termen ‘fake news’ en ‘mainstream media’ worden besproken door Charles Groenhuijsen.

Vergelijkbare artikelen