Voormalig fractievoorzitter van de VVD Ed Nijpels over Mark Rutte die opnieuw lijsttrekker van de VVD wil worden

Mark Rutte heeft bekend gemaakt dat hij door wil als lijsttrekker en premier. Ed Nijpels, VVD-leider in de jaren tachtig, maakt bij Op1 de balans op. Hoe heeft Rutte zich de afgelopen jaren als premier ontwikkeld? Hoe is zijn populariteit te verklaren? En hoe staat de VVD ervoor?

Volgens Ed Nijpels is de grote kracht van premier Mark Rutte dat hij nauwelijks een ego heeft. ‘Hij is in staat om compromissen te sluiten in kabinetten waarin veel onenigheid heerst. Hij heeft zijn liberale opvattingen, maar kan ook goed inschikken en onderhandelen.’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Ed Nijpels hier terug.

Vergelijkbare artikelen