Wat we zelf kunnen doen om gezond de coronapandemie door te komen

De verkoop van vitamine D is volgens drogisterijen flink gestegen ten opzichte van vorig jaar, er is zelfs sprake van een heuse run. De vitamine zou de weerstand tegen het coronavirus kunnen vergroten. Wat kunnen we zélf doen om gezond de coronapandemie door te komen? Daarover praten we met Martijn Katan (Hoogleraar Voedingsleer), Huub Savelkoul (Hoogleraar Immunologie) en Pim Christiaans (voormalig Men’s Health-hoofdredacteur).

Huub Savelkoul, hoogleraar Immunologie: “Er zijn veel aanwijzingen dat het slikken van vitamine D de kans om Covid te krijgen vermindert en als je het krijgt, dat het de ernst vermindert”.  Hoogleraar voedingsleer Martijn Katan is niet onder de indruk. “Collega Savelkoul is een optimist.” Katan noemt vitamine D ‘een vitamine van twaalf ambachten en dertien ongelukken’. Er zijn altijd hoge verwachtingen zijn geweest van vitamine D bij de bestrijding van allerhande ziektes en aandoeningen, legt Katan uit.

“Twintig jaar geleden geloofden we dat vitamine D hielp tegen astma, alzheimer, zwangerschapshypertensie, zwangerschapsdiabetes en alles er tussenin.” Na uitgebreid onderzoek bleek echter dat vitamine D niets uithaalde. Katan wil niet uitsluiten dat vitamine D wel werkt tegen corona. “Maar reken je niet rijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voedingssupplementen

Ook aan tafel zit actrice en fitnessondernemer Fajah Lourens. Zij vertelt over alle extra pillen, drankjes en voedingssupplementen die zij tot zich neemt om gezond en fit te blijven. Ze heeft onder meer vitamine D, vitamine B12, kurkuma en MSM (zwavel) voor zich op tafel staan. Een hele verzameling dus, en ze neemt het dagelijks in.

Fajah is een van de fitgirls die gevolgd wordt in de nieuwe serie Fitness Diaries. Daarin wordt het strenge sport- en eetregime van Fajah en vier andere vrouwen gevolgd, maar ook alle tegenvallers.

Bekijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen