Rob en Ferdi Bolland hebben hun ruzie bijgelegd en zijn weer samen

Decennialang maakten Rob en Ferdi Bolland furore als het muzikale duo Bolland & Bolland. Naast hun eigen hits behalen ze als producers wereldsuccessen met onder andere de hits ‘Jeanny’ en ‘Rock Me Amadeus’ van de Oostenrijkse superster Falco. Totdat ze in het jaar 2000 met knallende ruzie resoluut hun samenwerking verbreken. De ruzie duurt maar liefst twintig jaar, maar toen Rob in augustus bekendmaakte ongeneeslijk ziek te zijn, hebben de broers de ruzie bijgelegd en zijn ze eindelijk weer samen.

Ferdi Bolland zegt aan tafel bij Op1 door de ziekte bij zijn broer te beseffen wat echt belangrijk is. ”Je komt erachter dat die ruzie om allemaal triviale dingen gaat. Dingen die er simpelweg niet toe doen. Je krijgt een ander referentiekader en dan is alles irrelevant. Het enige wat dan nog telt is dat je broer zo ziek is. Dat verandert alles.” Ook Rob Bollland vindt het zonde dat de ruzie tussen hen twintig jaar heeft geduurd. ”Dat is heel jammer, maar we hebben natuurlijk zo een op een gewerkt. Eerst zonder succes en later met succes.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk hier het hele gesprek met de broers Bolland & Bolland terug. 

Vergelijkbare artikelen