Frank Oostdam (ANVR): ‘Het gaat bijna moreel verwerpelijk worden als je in het buitenland op vakantie gaat’

Het wordt thuisblijven met de kerst. Het OMT overweegt een negatief reisadvies af te geven voor reizen naar het buitenland in die periode. De zoveelste klap voor de reissector. Premier Mark Rutte liet het dinsdagavond tijdens het persmoment ook al doorschemeren. Directeur Frank Oostdam van de ANVR maakt zich zorgen nu de kerstvakantie waarschijnlijk in duigen valt. Reisondernemer Elske Doets en stewardess Valentine Geluk zagen de bui al hangen en hebben na de eerste coronagolf het roer omgegooid.

Frank Oostdam is directeur van de ANVR, de vereniging voor reisondernemers. Volgens hem heeft de branche gedaan wat het RIVM wilde, maar is Jaap van Dissel wel uit de bocht gevlogen toen hij een paar weken geleden zei dat feestende jongeren die op vakantie zijn geweest in Zuid-Frankrijk en Spanje voor de tweede coronagolf hebben gezorgd. “Als je daar virologen over spreekt, ook uit het OMT, dan zeggen die dat dat niet zo klopte.”

Volgens Oostdam moet Van Dissel zich aan de feiten houden en niet meningen gaan ventileren, “want daar hebben wij als sector last van. Het gaat bijna moreel verwerpelijk worden als je in het buitenland op vakantie gaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

‘Reis koninklijk gezin voor de hele reissector een goed voorbeeld’

Een week geleden heeft premier Rutte het koninklijke gezin boos teruggehaald uit Griekenland. “Toen ik hoorde dat de koning naar Griekenland ging was ik blij, dat is voor de hele reissector een goed voorbeeld. Toen ik daarna hoorde dat hij op zijn schreden terugkeerde, was dat voor de reissector natuurlijk niet goed,” zegt Oostdam. Al begreep hij dat wel, zegt hij, omdat de koning nou helemaal een ‘sociaal contract heeft met Nederland’.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Frank Oostdam, Elske Doets en Valentine Geluk terug.

 

Vergelijkbare artikelen