Mona Keijzer over eventuele samenwerking met Thierry Baudet: “Dat we het er überhaupt nog over hebben. Met die man is toch niet te praten?”

Mona Keijzer is als staatssecretaris medeverantwoordelijk voor het nieuwe steunpakket voor het bedrijfsleven. Ook praten we met Keijzer over de CDA-lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, waarop we haar terugvinden op de zevende plek. Eerder was Keijzer de nummer 2 van het CDA en had ze ambities voor het lijsttrekkerschap.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hielden gisteravond een persmoment om meer duidelijkheid over de stand van zaken wat betreft de coronamaatregelen te verschaffen. Onverwachts kwam Hugo de Jonge toch met een verlenging van de huidige maatregelen tot zeker in december.

Aan tafel bij Op1 gaf staatssecretaris Mona Keijzer aan dat dit toch iets te stellig was. ‘’Hugo de Jonge spreekt de verwachting uit dat de maatregelen langer dan eerder aangekondigd zullen duren. We kijken constant naar die R. Het is niet zo dat we gezegd hebben dat alles tot half december dicht blijft. Toch is er ook niemand in het kabinet die denkt dat over twee weken weer alles kan.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Forum voor Democratie
Inge van Dijk is nu de eerste vrouw op de lijst van het CDA. Opvallend, omdat zij in Brabant de samenwerking met het Forum voor Democratie is aangegaan. Kunnen wij die koers van het CDA ook landelijk verwachten? Mona Keijzer: ‘’De voorman van het FvD begon in maart met het roepen om een complete lockdown. Vervolgens staat hij op De Dijk in Volendam met de leus ‘’1.5 meter is belachelijk.’’ Afgelopen week bagatelliseert hij de sterftecijfers.’’ Keijzer zei eerder het Forum van Democratie van Thierry Baudet niet uit te sluiten, maar is daar nu van teruggekomen. Keijzer: ‘’Met die man is toch niet te praten?’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

CDA-lijst
Het CDA bracht dinsdag de lijst naar buiten met namen die zich in maart verkiesbaar stellen voor de partij. Keijzer staat op de zevende plek. Enigszins verrassend omdat Keijzer zich eerder nog mengde in de strijd voor het lijsttrekkerschap. ‘’Voor mij is dit niet verrassend. Het Kamerlidmaatschap is een voorrecht en geen recht. Ik ben twee keer de nummer twee geweest op de lijst. En laten we ook eerlijk zijn: of je nou op plek vijf, zes of zeven staat, dat maakt ook allemaal niet zoveel uit.’’

Keijzer zegt blij te zijn met de volledige lijst van het CDA. ‘’Het is een fantastische lijst met heel veel goede kandidaten. Je kunt niet iedereen in de top tien zetten. Ferd Grapperhaus heeft bijvoorbeeld zelf aangegeven lijstduwer te willen zijn. Bij de eerste tien op lijst is vijftig procent vrouw en totaal op de lijst is dat veertig procent. Ik ben er klaar voor.’’

Bekijk hier het hele gesprek met Mona Keijzer terug. 

Vergelijkbare artikelen