Mulu uit de documentaireserie ‘Verdoofd’: ”Het stukje zelfacceptatie is heel lastig”

In Nederland zijn naar schatting ruim 1,2 miljoen mensen verslaafd aan drank of drugs. In de serie ‘Verdoofd’ volgt documentairemaker Sahar Meradji vier mensen in hun strijd tegen deze heftige verslavingen. Hoe ziet hun leven eruit? En lukt het ze om de vicieuze cirkel te doorbreken? Bij Op1 schuift Sahar aan, samen met Boaz en Mulu, wiens strijd tegen drugs gevolgd werd in de documentaire.

Mulu is inmiddels vijf maanden clean. De alcohol en wiet brachten hem rust. ‘’Het klinkt misschien gek, maar op den duur was het ook geen rust meer. Ik merkte op een gegeven moment dat ik hulp nodig had. Ik moest ervan af. Ik ben erachter gekomen dat ik heel mijn leven voor mijzelf ben gevlucht. Ik heb nooit mijzelf echt ontmoet en om mijzelf te ontmoeten, moet ik nuchter zijn.’’

‘’Het stukje zelfacceptatie is heel lastig’’, zegt Mulu bij het zien van beelden van zichzelf in de documentaire. ‘’Het accepteren van het feit dat je verslaafd bent. Dat je niet rustig een biertje kan drinken net als anderen. Het heeft ook te maken met mijn levensloop. Van een moeilijke levensloop worden mensen ook verslaafd.’’

 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

In de documentaire zie je hoe Boaz een overdosis krijgt door een zeer gevaarlijke combinatie van drugs tot zich te nemen. ‘’Ik was de eerste die schrok. Ik ben naar mijn omgeving gegaan om hulp te vragen en 112 is voor mij gebeld. Gelukkig heb ik het overleefd.’’

Ook voor documentairemaakster Sahar Meradji was de overdosis van Boaz enorm schrikken. ‘’Dat zat ‘m niet eens in het feit dat Boaz een overdosis had genomen. Het kwam doordat hij zei dat hij vier verschillende middelen had genomen. Zelfs een chemicus kan niet zeggen wat dat met je doet. Dat vond ik heel erg eng omdat je weet: Boaz wil niet dood.’’

De serie ‘verdoofd’ is vanaf aanstaande maandag om 21:20 uur wekelijks te zien bij POWNED op NPO 3.

Bekijk hier het hele gesprek met Sahar Meradji, Boaz en Mulu terug. 

Vergelijkbare artikelen