Stella Salden en Jaap Maljers over het Nederlands gezondheidszorgsysteem

Verpleegkundigen hebben het zwaar, zegt Stella Salden, voorzitter van NU’91 Verpleging en Verzorging. En dat komt niet alleen door Corona. Zorgondernemer Jaap Maljers denkt dat de druk onder verpleegkundigen wel meevalt, maar vindt dat er iets grondig mis is in het Nederlands gezondheidszorgsysteem. Waarom kunnen we de tweede golf zo slecht aan?

Volgens Jaap Maljers gaat er iets mis in het gezondheidszorgsysteem. Bij Op1 legt hij uit wat er anders moet: ‘We belasten de zorg te veel met simpele vragen, omdat simpele oplossingen minder geld opleveren. In de financiering van het systeem is geen ruimte voor alternatieven.’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Stella Salden en Jaap Maljers hier terug.

Vergelijkbare artikelen