Henk Krol richt na zoveelste politieke ruzie zijn eigen partij op: Lijst Henk Krol

Het leek zo’n prachtige combinatie: Henk Krol en Henk Otten als een gesloten front strijdend voor een prachtige toekomst van ons land. Maar ze waren nauwelijks begonnen of de hele boel lag in gruzelementen. Met Henk Krol praten we over de oorzaak van de vechtscheiding en over zijn toekomst in de politiek, nu hij verder gaat met zijn eigen partij ‘Lijst Henk Krol’.

Henk Krol zegt vol zelfverwijt terug te kijken op de korte periode samen met Henk Otten voor de Partij voor de Toekomst. ‘’Ik had beter moeten luisteren naar mijn omgeving. Zij zeiden al: dat moet je zo niet doen.’’

‘Slaande deuren’

Het klopt volgens Krol niet dat hij met slaande deuren is vertrokken. ‘’Dat lees ik overal. Volgens mij ben ik nog nooit ergens met slaande deuren vertrokken. Als je kijkt naar de politieke standpunten, dan waren Henk en Henk het hartstikke met elkaar eens. Het is misgegaan bij de manier van optreden. De manier waarop Henk Otten met mensen omgaat is totaal anders dan hoe ik dat doe.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Volgens Krol krijg je helemaal niet zo makkelijk ruzie met hem, ondanks dat de geschiedenis uitwijst dat er toch wel wat relletjes zijn geweest. ‘’Ik probeer heel lang alles goed te houden. Toch kunnen er dan op een gegeven moment fricties ontstaan. Dan trek ik ergens een grens en dan kan ik mij voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn, omdat zij altijd die vriendelijke man hebben gezien.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Website
Krol gaat in ieder geval voorlopig verder met Lijst Henk Krol. ‘’Je moet tegenwoordig natuurlijk als partij een website kunnen claimen. Bijna alle leuke namen zijn al geclaimd. Lijst Henk Krol was gelukkig nog beschikbaar, dus op die plek hebben we vanaf woensdag een website. Dan kijken we nog of we deze naam behouden of toch nog voor een andere naam gaan.’’

Voorlopig blijft Krol dus gewoon doorgaan met zijn politieke werkzaamheden in de Tweede Kamer. ‘’Ik vind het leuk om een stem te zijn voor mensen die in de verdrukking zitten.’’ Toch sluit Krol niet uit ooit totaal wat anders te gaan doen. ‘’Het zou echt mijn droom zijn om ooit een Bed & Breakfast te beginnen.’’

Bekijk het hele gesprek met Henk Krol hier terug. 

Vergelijkbare artikelen