Jesse Klaver maakt zich weer sterk voor een crisisinkomen voor mensen die door corona hun baan kwijtraken

Het is geen nieuw plan van GroenLinks-leider Jesse Klaver: een crisisinkomen voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt door corona. Maar door de nieuwe semi-lockdown worden werknemers wederom hard geraakt; reden voor Klaver om zijn voorstel opnieuw naar voren te brengen. Maar krijgt hij het kabinet aan boord? En waar wil hij die miljarden vandaan halen? 

“Ik denk dat het belangrijk is, juist in deze crisis, om mensen met veel vermogen wat zwaarder te belasten en nu niet te bezuinigen en juist te investeren. En ja, de overheid moet mensen beschermen die in de problemen komen. En dat betekent ook dat je geld moet uittrekken, ook de komende jaren, voor een crisisinkomen,” aldus Klaver, die het als zijn taak ziet om te zorgen voor die mensen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Klaver terug.

Vergelijkbare artikelen