Helga van Leur: ‘De komende veertig jaar is het alleen nog maar warmterecord na warmterecord’

Het is pas half oktober, maar nu al weten we dat dit jaar de boeken in zal gaan als één van de warmste jaren – of misschien zelfs wel hét warmste jaar – ooit gemeten. Meteoroloog Helga van Leur weet waarom de temperatuurstijging in ons land harder gaat dan in andere landen. En ze vertelt ook welke parallellen er te trekken zijn tussen de klimaat- en de coronacrisis.

Het is eigenlijk geen nieuws meer, want het wordt elk jaar steeds warmer. En de laatste vijf jaar stapelen we warmterecord op warmterecord en ook dat is iets waar we aan moeten wennen. Dat legt de meteoroloog uit, vrijdagavond bij Op1. “Vanaf 1998-2000 zijn het alleen nog maar warme jaren. Ik doe je een voorspelling: de komende veertig jaar is het alleen nog maar record na record,” zegt Van Leur.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klik hier voor het hele gesprek met Helga.

Vergelijkbare artikelen