Supermarktdirecteur Leendert van Eck: ‘Had het fijn gevonden als wij als supermarktbranche allen om acht uur dicht zouden gaan’

Supermarktdirecteur Leendert van Eck en voorzitter politiebond ANPV Xander Simonis schuiven vanavond aan bij Op1 over het verbod op alcoholverkoop in de avond. Van Eck sluit zijn winkels om 8 uur ‘s avonds, omdat hij het verkoopverbod van alcohol niet wil handhaven. ANPV-voorzitter Simonis wil juist een totaal verbod op de verkoop. En voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof  praat over de laatste maatregelen en wat deze betekenen voor ondernemers.

Van Eck heeft besloten dat zijn supermarkt nu om acht uur ’s avonds dichtgaat, omdat hij anders de veiligheid van zijn personeel niet kan garanderen. Nu er geen alcohol meer mag worden verkocht na acht uur, denkt hij dat ‘klanten met een kort lontje’ wel eens voor een hoop problemen kunnen zorgen. Vandaar dat Van Eck de winkel maar gewoon helemaal sluit. Zo voorkomt hij dat zijn jonge supermarktmedewerkers in aanvaring zouden komen met vaak veel oudere klanten.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen