Ank Bijleveld: ‘Ons leger is niet klaar voor de dreigingen die op ons afkomen’

Ons leger is niet klaar voor de dreigingen die op ons afkomen. Sterker nog: als we op deze voet doorgaan verliezen we de oorlog. Dat is de weinig hoopgevende boodschap die minister van Defensie Ank Bijleveld donderdag etaleerde in haar Defensievisie voor de komende 15 jaar. Hoe denkt ze hier verandering in te brengen? 

De sleutel zit hem in informatie, denkt de minister. “Veel gevaar zit in cybercriminaliteit, hier moeten we ons op voorbereiden. We moeten hoger technologisch werken en ons aanpassen. Informatie is ons wapen, daarmee kunnen we de strijd aangaan,” zegt de minister.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Uiteraard vroegen Jort en Welmoed ook nog naar de ambities van Ank Bijleveld. Is zij van plan om op de kieslijst van het CDA te gaan staan bij de Tweede Kamerverkiezingen van aankomend voorjaar. Dat leverde deze fluisterdialoog op tussen Jort en de minister.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen