Diederik Gommers over nieuwe coronamaatregelen: “Code zwart is zo’n vreselijk beeld en daarom doe ik af en toe mijn mond open”

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care en OMT-lid, zat woensdag bij Op1 om te praten over de maatregelen die dinsdag door het kabinet zijn afgekondigd. Hij heeft goede hoop dat deze nieuwe maatregelen het gewenste effect hebben.

Diederik Gommers: “Ik heb een onhandige uitspraak gedaan zaterdag in het AD over een lockdown. Ik was echt een beetje gefrustreerd.  Met de maatregelen die dinsdag aangekondigd zijn zag ik echt een hele ommedraai. Dus ik was blij toen zij dinsdag met een nieuw voorstel kwamen en ik merkte dat Rutte ook anders in de wedstrijd zat. De Boa’s bijvoorbeeld: die kunnen wat met deze maatregelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Diederik Gommers over de kritiek op zijn eigen persoon: “Code zwart is zo’n vreselijk beeld en daarom doe ik af en toe mijn mond open.” Volgens politiek  verslaggever Joost Vullings vinden leden van het kabinet het nog weleens vervelend als leden van het OMT in talkshows gaan zitten. ”Zij hebben het liefste dat de overheid met een mond praat om meer duidelijkheid te creëren. Dat kan ik mij soms ook best voorstellen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Diederik Gommers hier terug.

Vergelijkbare artikelen