Mark Kramer (Voorzitter Acute Zorg N-H & Flevoland): ‘Dat virus is los’

Als de huidige trend doorzet liggen er eind november 6000 coronapatiënten in het ziekenhuis, zegt de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers. Ziekenhuizen in het hele land schalen inmiddels de reguliere zorg af, in het slechtste scenario zelfs met 75 procen, terwijl dat juist niet de bedoeling was. En hoe komt het dat er een oververtegenwoordiging van niet-westerse patiënten op de IC wordt waargenomen? Mark Kramer, voorzitter Acute Zorg Noord-Holland en Flevoland schuift hierover aan samen met Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van PvdA Amsterdam.

Naast bestuurslid bij Amsterdam UMC, is Kramer dus ook voorzitter Acute Zorg Noord-Holland & Flevoland. Hoe nijpend is de situatie nu? Volgens Kramer zeggen de voorspellingen dat het aantal mensen dat nu in een gewoon ziekenhuisbed ligt in twee weken tijd zal verdubbelen van ruim 1000 naar ruim 2000 patiënten. Met andere woorden: ‘het virus is los’.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mark Kramer en Sofyan Mbarki terug.

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen