Nadia Rashid en John van den Heuvel over de uitspraak tegen de ontvoerder van Insiya

Bijna vier jaar geleden werd de toen 2-jarige Insiya op gewelddadige wijze ontvoerd uit het huis van haar oma. Haar Indiase vader gaf vijf mannen en een vrouw de opdracht voor deze ontvoering. Nadat de handlangers eerder al celstraffen opgelegd kregen, is vandaag ook de vader veroordeeld tot negen jaar cel. Of hij die ook uit gaat zitten is nog maar de vraag, want zowel de vader als de inmiddels 6 jaar oude Insiya verblijven nog altijd in India. Wat vindt Nadia Rashid, moeder van Insiya, van de uitspraak? 

“Blij is niet de emotie, maar ik denk dat dit wel de bevestiging is van wat we al lange tijd weten, namelijk dat het een gruwelijk delict is geweest en dat er hier een minderjarig kind op ernstige wijze onrecht is aangedaan. Het gaat er mij gewoon om dat ik mijn kind terug wil,” vertelt Nadia Rashid. Het is voor voor haar een intense dag geweest, vertelt ze aan tafel. “Mijn emotie is zo privé geweest, dat ik dat altijd in mijn eigen tijd heb verwerkt. Maar ik merkte vandaag ook weer tijdens de uitspraak dat ik moet worstelen met mijn eigen tranen. Na vier jaar denk je ook: het is genoeg geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bedreigingen tegen zussen Holleeder

Ook aan tafel zit misdaadjournalist John van den Heuvel. De voorpagina van De Telegraaf is van zijn hand, want daar staat te lezen dat de zussen Holleeder, Astrid en Sonja, dit jaar ternauwernood zijn ontsnapt aan een moordaanslag. Wat is er gebeurd?

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kan Willem Holleeder hierachter zitten? “Je hoort mij niet zeggen dat hij erachter zit,” zegt Van Den Heuvel, ‘maar’, zegt hij ook: “er zijn altijd wel mogelijkheden, ook vanuit een EBI (Extra Beveiligde Inrichting), om te communiceren met de buitenwereld. Uitsluiten dat hij het zou kunnen zijn, vind ik ook wat voorbarig.”

Kijk hier het hele gesprek met Nadia Rashid en met John van den Heuvel terug.

 

 

 

Vergelijkbare artikelen