Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek ‘Als ze het over Marokkanen hebben’

Arnon Grunberg hield dit jaar de 4 mei-lezing, een lezing die indruk maakte, maar ook ophef veroorzaakte. Vooral de zin ‘Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij’ raakte bij velen een gevoelige snaar. Kort gezegd: als niemand er meer van opkijkt wanneer Marokkanen worden gediscrimineerd, is het een kwestie van tijd voordat we ook niet meer opkijken van – bijvoorbeeld – antisemitisme. De toespraak is nu – samen met vier eerdere essays van Arnon – gebundeld in het boekje ‘Als ze het over Marokkanen hebben.’

Schrijver Arnon Grunberg over de tweet van Geert Wilders van zondag over ‘uitgestelde operaties door het lak hebben aan de regels van Mohammed en Fatima’: ‘’Ik vind dat Wilders hier aan iedereen een tamelijk smerige streek levert.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Arnon Grunberg hier terug.

Vergelijkbare artikelen