Winnaars Gouden Kalveren Beppie Melissen, Shahine El-Hamus en Eché Janga ‘’als een kind zo blij’’

Vrijdagavond was de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival in de Utrechtse stadsschouwburg. Na afloop van de uitreiking kwamen de prijswinnaars langs in de speciaal opgetuigde studio bij Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Kersvers gouden kalf winnaar in de categorie beste actrice Beppie Mellissen voelt zich als een kind zo blij. ‘’Het is echt blij zonder enige reserve. Ik vind het echt geweldig.’’ Melissen won het gouden kalf voor haar hoofdrol in de film Kapsalon Romy. Melissen speelt in de familiefilm een dementerende oma en moest en zou deze rol spelen. ‘’Het was echt een heel mooi scenario, waar ik meteen door ontroerd was. Als ze na de casting zouden hebben gezegd: we doen toch iemand anders, dan moet ik echt een truc gaan verzinnen om alsnog deze rol te krijgen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De twintigjarige Shahine El-Hamus won het gouden beeldje voor zijn hoofdrol in De Belofte van Pisa. Shahine El-Hamus: ‘’Natuurlijk heb ik ervan gedroomd om een gouden kalf te winnen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo was.’’ El-Hamus was samen met vriend en collega-acteur Jonas Smulders genomineerd. ‘’Ik heb met Jonas al veel gesprekken gevoerd over wie zou gaan winnen. Het is al heel bijzonder dat wij allebei genomineerd waren.’’

De Belofte van Pisa is geschreven door Mano Bouzamour en hij heeft jaren geleden Shahine El-Hamus het plot al laten lezen. ‘’Ik speelde in 2014 in de serie ADAM en EVA. Toen we in een flat in Amsterdam-Noord aan het draaien waren, werd mij het boek van Mano gegeven en gezegd: ga dit lezen want we willen dit heel graag eens verfilmen. Hij had destijds echt al een zaadje bij mij gedropt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Een andere gouden kalf-winnaar is regisseur van de film Buladó Eché Janga. Deze film speelt zich af op curaçao en is deels gebaseerd op een mondeling doorvertelde slavensaga. ‘’De ontlading was echt heel groot. Ik ben vooral heel blij dat Curaçao nu eens op een andere manier wordt belicht, dan alleen een vakantieland.’’

Bekijk het hele gesprek met Beppie Melissen, Shahine El-Hamus en Eché Janga hier terug. 

De hele aflevering vanaf het Nederlands Film Festival is hier te zien. 

Vergelijkbare artikelen