Menno Schilthuizen en Henk Schiffmacher over 200 jaar natuurhistorie in Nederland

Museum en onderzoekscentrum Naturalis in Leiden werd 200 jaar geleden opgericht door Koning Willem I als het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie. De collectie van een paar duizend exemplaren ven toen is inmiddels uitgegroeid tot één van 42 miljoen objecten. Vandaag opent koning Willem-Alexander de tentoonstelling ‘Van onschatbare waarde’ en verschijnt het boek ‘Wie wat bewaart’, van onder meer evolutiebioloog Menno Schilthuizen. En ook Henk Schiffmacher is te gast. De tattoo-artiest is verzamelaar van bijzondere natuurobjecten en heeft thuis inmiddels een kleine ‘Naturalis collectie’. Voor de tentoonstelling is Schiffmacher met één zo’n speciaal object op de foto gezet.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Menno Schilthuizen en Henk Schiffmacher hier terug.

Vergelijkbare artikelen