Lou Landré (‘Sjakie’ uit Flodder) over regisseur Dick Maas: “Hij hield van stevig aanpakken”

Het Nederlands Filmfestival is begonnen! Vanavond Op1 aandacht voor twee documentaires die daar te zien zijn, waaronder deze:

‘De Dick Maas Methode’

In ‘De Dick Maas Methode’ worden de films van regisseur Dick Maas ontleedt. Met acteurs wordt teruggekeken op sleutelscènes, collega-regisseurs vertellen over zijn invloed en Dick zelf vertelt over zijn opkomst en financiële ondergang. Aan tafel filmkenner René Mioch, die Maas veelvuldig sprak, en acteurs Olga Zuiderhoek (zij speelde in Maas’ eerste lange film Rigor Mortis) en Lou Landré.

Lou Landré zullen de meeste mensen vooral kennen als de sociaal werker ‘Sjakie’ uit de films en televisieserie Flodder. Landré vertelt bij Op1 hoe hij de rol van Sjakie ooit heeft gekregen, want daar kleeft nog een grappig verhaal aan. Ook vertelt hij hoe het was om samen te werken met Dick Maas. “Hij hield van stevig aanpakken, weinig ouwehoeren op de set en verwachtte dat je je tekst goed kende, maar je mocht het wel helemaal zelf invullen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Kijk hier het hele gesprek terug met Lou Landré, Olga Zuiderhoek en René Mioch.

Vergelijkbare artikelen