Kees Jansma: ‘Spelers Oranje hebben bewezen zelf te kunnen beslissen hoe om te gaan met racisme’

Frank de Boer volgt Ronald Koeman op als nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De Boer (o.a. oud-Ajax-trainer en voormalig assistent bondscoach) tekent tot medio 2022 en zal Oranje leiden op het EK komende zomer. Vandaag kwam naar buiten dat de aanstelling van De Boer tot woede heeft geleid bij de Commissie Mijnals, die diversiteit binnen de KNVB moet bevorderen. De onlangs opgerichte werkgroep voelt zich bedonderd, omdat de directie niet met gekleurde trainers heeft gesproken. 

Kortom, over de aanstelling van De Boer is een hoop gedoe. Vooral over het proces. “De KNVB gaat niet eens het gesprek aan met iemand met een migratieachtergrond”, zegt voorzitter Humberto Tan. Is dat terechte kritiek? Kees Jansma reageert.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen